Meme Protezi

Meme Protezi

Meme Protezinde En Çok Hangi Malzemeler Kullanılır?

Memeler yapısal ve genetik nedenlerle küçük olabildiğinde meme protezi ne başvurulmaktadır. Bu durumu yaşayan kadınlar doğal olarak kendini kötü hisseder ve özgüven eksikliği yaşar. Göğüs proporsiyonu, vücut estetiği açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Eğer göğüslerinizin vücut konturunuzu eksik bıraktığına inanıyorsanız siz de meme protezlerinden yararlanabilirsiniz. Zira küçük meme sıkıntısından kurtulmak için birçok kadın günümüzde meme büyütme ameliyatı olmaktadır. Meme büyütme ameliyatlarında kişinin kendi yağ dokusu ile bir miktar büyüme sağlansa da doku pek kalıcı olmadığından göğüs protezi kullanılmaktadır. Meme protezi günümüzde daha güncel, geçerli ve kalıcı materyaller olarak görüldüğünden en sık tercih edilen yöntemdir. Meme protezi için kaliteli ve uzman destekçiniz internet sayfalarındaki estetik merkezlerinden yardım alabilirsiniz.

Meme Protezi Ne Kadar Sürer?

Meme protezlerinde en çok silikon ve silikon türevi olan jeller kullanılmaktadır. Günümüzde İçleri silikon jel ile dolu olan göğüs protezleri silikon kılıf formunda üretilmektedir. Meme dokusuna en yakın hissiyatı veren protezler ise jel silikon dolu olan protezlerden oluşur. Meme protezleri anatomik olarak yuvarlak ve damla şeklinde üretilmektedir. Farklı yüksekliklerde olan bu ürünlerin yüzeyleri düz veya pürüzlüdür.

Göğüs protezi;

  • koltuk altından,
  • meme altından
  • meme başından yapılan kesilerle hastaya yerleştirilir.

Ameliyatın en iyi şekilde neticelenmesi için uygun büyüklükte protez seçilmesi gerekir. Bu yüzden ameliyat öncesinde doktorla özel bir görüşme yapılmalısınız ve bu esnada beklentilerinizi anlatmalısınız. Aksi durumlarda alınan netice ameliyat sonucunda hastalar için psikolojik açıdan sarsıcı olabilir. Meme protezi Ameliyatı genel anestezi altında 1 saat içinde yapılır. Hasta 40 yaşın üzerindeyse mamografi veya meme ultrasonu istenir. Ameliyat sonucunda hasta 1 gece hastanede tutulabilir.