Boşanma Davası

Boşanma Davası

Boşanma Davası Süreci Nasıl İlerler?

Resmi memur önünde yapılan evlilik, yasal olarak boşanma sebepleri varsa anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davası açılarak sadece hâkim kararı ile sona erebilir.

Boşanma Davası İçin Geçerli Sebepler Nelerdir?

Boşanma davası, aile mahkemesinde diğer özel hukuk davalarından farklı usul kuralları uygulanarak yürütülen bir dava türüdür. Detaylı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz. Boşanma davasının açılmasıyla, nafaka, maddi ve manevi tazminat, ev eşyalarının paylaşımı vb. gibi boşanmanın gereklilikleriyle hukuki sorunların da çözülmesi gerekir. Bu görevi boşanma avukatı üstlenerek ortak yolu bulmaya yardımcı olur. Örneğin, boşanma davasının açıldığı tarih eşler arasındaki mal rejiminin tasfiye tarihi olarak kabul edilir, boşanma davasının açılmasından sonra edinilen mallar eşler arasında yapılacak mal paylaşımına dâhil edilmez. Fakat evlilik sırasında edinilen bütün mallar ikiye bölünmek durumundadır. Siz boşanmak istediğinizi aile avukatınıza boşanma davası için geçerli sebeplerinizi de söylemelisiniz. Boşanmak için geçerli olan sebeplerden bazıları;

 Eşlerden birinin, diğerinin hayatına kast edip etmediği ve kötü muamelede bulunup bulunmadığını bunların yanı sıra rencide edici davranış da bulunması.

 Aldatma adı verilen eşlerden herhangi birinin sadakatsizliği.

 Eşlerden herhangi birinin akıl hastalığının yerinde olmaması.

Bu ve bunun gibi birçok neden evliliğinize bulunmakta ise hukuk büromuzda bulunan boşanma avukatlarından her türlü destek alarak anlaşmalı veya çekişmeli bir boşanma sürecine girebilirsiniz. Avukatlarımız mal paylaşımı konusunda da sizler için ortak yolu bulacaklardır.